Lennart Käll, vd Svenska Spel summerar och avslutar den 25:e spelakademin

– Jag gjorde en liten tillbakablick till den första Spelakademin som vi höll 1991. Då lanserade Volvo sin 850GT, Carl Bildt bildade regering och Triss fyllde fem år. Just idag firar Triss 30 år!

– Spelbranschen omsätter 50 miljarder – det ska man ha respekt för. Vi har också ett ansvar att vårda vår bransch och göra den hållbar. Som Özz sade imorse: med humor kan man komma långt, och det är något vi kan ta med oss. Vi ska sträcka på oss och vara stolta över det vi gör och hur innovativa vi är.
– Jag vill också passa på att fråga ett par av våra deltagare som tillsammans representerar 95% av den svenska spelmarknaden hur de upplevt den 25:e spelakademin.

Maria Lindström, generalsekreterare SPER

– Jag tar med mig en hel del från dessa två dagar. Temat med hållbarhet känns klockrent. Jag hoppas att spelbranschen fortsätter att utveckla detta. Vi lever verkligen i en föränderlig tid. Som Alexander Bard sade igår: ”Den som kan skapa och vara en trygg nod i en föränderlig tid – den kommer vara en vinnare.” Vi vet inte vad som kommer att hända i framtiden. Bolagen och branschen själva måste ta ett ansvar för kunden.

Gustav Hoffstedt, generalsekreterare BOS

– Jag uppskattar verkligen att jag fick komma hit och ta del av Spelakademin. Vi har ju historiskt inte haft så bra samarbete mellan bolagen, men det faktum att vi utlandsbaserade bolag var inbjudna till Spelakademin är ett gott tecken och det tycker jag är bra. Nästa år kanske vi till och med kan få vara med uppe på podiet.

Lennart Käll:

– Jag längtar verkligen till mars nästa år. Men nu är det fortsatt fullt fokus på kunden. Vi ska visa mod och visa på en stark rörelse framåt. Det tror jag är bland det viktigaste.