Spelplan för framtiden – en avgörande fråga för idrotten

Framtiden stod i fokus under 2005 års Spelakademi, där allt från en aktuell lotteriutredning till dåtidens stora snackis – pokerboomen – diskuterades.

En representant från Swiss Institute of Comparative Law talade i egenskap av utredare för spelmarknaden inom EU och medlemsländerna. Uppdragsgivare: EU-kommisssionen.

En annan utredare som var på plats berättade om den pågående lotteriutredningen som då var drygt ett år gammal. Det avslöjades att det ska komma hårdare direktiv i framtiden gällande spelbolagens marknadsförening. Frågor ställdes gällande framtiden för den reglerade spelmarknaden. ”Det står redan nu klart att det kommer att finnas en reglerad spelmarknad i framtiden”, sa representanten.

Riksidrottsförbundet gav ett annat perspektiv på spelmarknaden, och pekade på vilka konsekvenser det skulle få för idrotten om intäkterna från Svenska Spel skulle minska.

Pokerboomen diskuterades och många tyckte att Svenska Spel skulle få tillstånd att bedriva internetpoker. ”Många vill kunna spel poker hos Svenska Spel. Det skulle kännas pålitligt och tryggt att veta att pengarna går till välgörande ändamål,” sa en representant från svensk Poker.