Catarina Rolfsdotter-Jansson, moderator

Catarina Rolfsdotter-Jansson har en bakgrund som journalist, baserad i New York, Stockholm och Singapore. Sedan 15 år tillbaka arbetar hon främst som moderator, föreläsare och programledare i TV. Hon arbetar även utomlands och har bland annat lett konferenser för EU-kommissionen i Bryssel. Under 2013 och 2016 modererade Catarina 50 presskonferenser under Eurovison Song Contest och ledde även den direktsända röda mattan-sändningen för SVT.

Catarina brinner för att med sin kompetens bidra till ett mer hållbart samhälle, inte minst socialt. Hon har en lång bakgrund inom föreningslivet som elitidrottare, ledare och numera som talesperson i klimatorganisationen Föräldravrålet.

Sedan millennieskiftet har hon skrivit 11 böcker, främst om hälsa och hållbar utveckling. Den 12:e ”Handbok för en hållbar människa”, kommer ut i januari.
– Detta är mitt tredje år som moderator för Spelakademin och jag är hedrad över att återigen fått förtroendet. Spelfrågorna berör så många aspekter av samhället och jag är glad över att får vara med och bidra i detta viktiga event.